Wsparcie dla branży HORECA

Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości (PARP) uruchomiła dwa programy dotacyjne ukierunkowane na wsparcie branży HoReCa, która została mocno dotknięta skutkami pandemii COVID-19.

1. Inwestycje w dywersyfikację działalności sektora HoReCa - oferta dla operatorów

Celem programu jest pomoc mikro, małym i średnim przedsiębiorstwom (MSP) w unowocześnieniu lub zmianie profilu dotychczasowej działalności w branżach:

  • Hotelarskiej
  • Gastronomicznej
  • Turystycznej
  • Kulturowej

Dostępne wsparcie:

  • Dotacje na inwestycje w bazę usługową lub produkcyjną
  • Dofinansowanie szkoleń i podnoszenia kwalifikacji pracowników
  • Usługi rozwojowe, m.in. opracowanie studium wykonalności, modelu biznesowego
  • Maksymalna kwota dofinansowania: 540 000 zł
  • Wsparcie w formie refundacji

Kto może ubiegać się o dotację?

  • MSP działające w branży HoReCa
  • Prowadzące działalność na terenie Polski
  • Spełniające określone warunki dotyczące m.in. sytuacji finansowej i zatrudnienia

Termin składania wniosków:

6 maja - 5 czerwca 2024 r.